Over Theo

Over Theo

De cursussen worden gegeven door Theo Navest:

Ik ben in 1950 in Wageningen geboren en heb na de lagere school, de schildersschool gevolgd, waar ik me specialiseerde in reclame schilderen en restauratiewerk.
Daarna ging ik naar de kunstacademie in Arnhem.
Na de studie heb ik vele jaren een schilders en restauratiebedrijf gehad.
Doordat ik de schilders ziekte kreeg, kon ik dit werk niet meer doen en daardoor heb ik van mijn grote liefde mijn werk kunnen maken: nl. het beeldend bezig zijn op veel gebieden:
Boetseren, het werken met speksteen en beeldhouwen, schilderen met acrylverf en aquarelleren ( olieverf is helaas niet meer mogelijk door de schildersziekte) maar ook glas in lood maken en mozaïeken.
Min of meer bij toeval ging ik les geven op de volksuniversiteit van Meppel en toen merkte ik dat ik lesgeven heel leuk en inspirerend vind, je ziet hele onverwachte en mooie dingen ontstaan, ook het contact met de cursisten vind ik erg leuk.
Na een aantal jaren les te hebben gegeven op verschillende volksuniversiteiten in de omgeving, heb ik mijn atelier zo verbouwd dat ik daar nu ook cursussen geef.
In het voorjaar van 2017 hebben we ook een cursuslocatie in Beerze, vlakbij Ommen, weten te creëren, waardoor ik in de zomerperiode daar vakantiecursussen kan geven.