Omgeving

Omgeving

Tijdens de cursusweek is er de mogelijkheid om ’s middags zelfstandig aan het werk te gaan. Maar misschien is af en toe de omgeving verkennen ook een leuke bezigheid. Het Vechtdal, waar Ommen en Beerze middenin liggen, is één van de meest toeristische gebieden van Nederland. De meeste mensen komen hier genieten van de natuur, want de bosrijke omgeving samen met het mooie boerenlandschap zorgen voor mooie wandelgebieden en leuke fietsmogelijkheden. Het hele Vechtdal heeft mooie natuurplekken om te ontdekken via de vele wandel- en fietsroutes.

Ook voor leuke bezienswaardigheden heeft Ommen een leuk aanbod. Denk bijvoorbeeld aan het Tinnen Figuren Museum of het Streekmuseum. Ook de Koesafari van de Vechtdalhoeve is erg populair. De plaatselijke kinderboerderij is met een uitgebreid aanbod (bijvoorbeeld ook een bijenhuis en hertenkamp) erg leuk voor kinderen.
Daarnaast is Ommen een plaats waar veel kunstenaars wonen en werken. Gezamenlijk hebben ze een expositieruimte en een panelenroute in het centrum van Ommen, maar er worden ook vele andere exposities en activiteiten georganiseerd. Tijdens de zomer worden de Montmartre dagen op zondag 27 mei, zondag 15 juli en zondag 29 juli druk bezocht. Bekijk alles over de activiteiten van de stichting Vechtdalkunsten.

Via Natuurlijk Ommen leest u nog veel meer over alles wat Ommen en de omgeving te bieden heeft. 

Buiten de leuke bezienswaardigheden in Ommen, zijn er in de omgeving ook verschillende beeldentuin of mooie musea. In Zwolle is beeldentuin de Anningahof, die we van harte aanbevelen. Ook mooi is de beeldentuin in Gees. De Fundatie is één van de bekendste musea in Nederland met een vestiging in Zwolle en Heino, allebei niet zo ver van Beerze.